maanantai 30. marraskuuta 2015

KIRJA-ARVOSTELU

Luin Leena Lehtolaisen vuonna 2010 julkaistun dekkarin Minne tytöt kadonneet. Kirja kertoo Lehtolaisen keksimästä rikospoliisi Maria Kalliosta, joka palaa töihin ja pääsee ensi töikseen selvittämään kolme maahanmuuttajataustaisen tytön katoamista. Kirjan tapahtumat ja katoamisien tutkiminen oli lähtenyt jo sulavasti käyntiin kunnes neljäs muslimityttö löydetään kuolleena maastosta.
En ollut aikaisemmin lukenut Lehtolaisen kirjoittamia kirjoja, eikä odotukseni olleet kovinkaan korkealla. En osannut odottaa naisille suunnatulta jännitysromaanilta liikoja, ja olisinkin kaivannut kirjoittajan tyyliin enemmän kykyjä kirjoittaa pelottavampaa materiaalia. Toki kirjan tarkoitus ei ollut kauhua joten omat odotukseni olivat liian korkealla. Kirjan kirjoittaja on ujuttanut tekstiin paljon yksityiskohtia mikä luo lukijalle tarkan mielikuvan esimerkiksi sivuhenkilöiden ulkonäöstä ja tietystä tunnelmasta. Itse pidän enemmän siitä, että kirjoittaja jättäisi lukijalle paljon oman mielikuvituksen varaan, mutta tälläkin kerralla kuvittelin kaiken aivan erilaiseksi mitä kirjassa kuvailtiin. Kirjassa ovat hyvin ajankohtaiset ja monien huulilla pyörineet puheenaiheet; maahanmuutto, pakolaiset, islamin usko. Kirja avasi silmiäni naisten asemasta muslimien elämässä sekä hyvin erilaisista perhesuhteista mihin suurin osa länsimaalaisista on tottunut ja sai ainakin minut kuvittelemaan itseni kirjan naishenkilöiden, erityisesti Noor vanhemman ja nuoremman asemaan.
Kirja oli mielestäni keskinkertainen mutta erittäin ajankohtaisia aiheita sisältävä jännitysromaani, joka avartaa lukijansa näkökulmia eri uskonnoista.

Kuva: www.leenalehtolainen.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti