sunnuntai 29. marraskuuta 2015

REAKTOR BREAKPOINT 2015

Jouduin hetken aikaa miettimään, kuinka tämä juttu saisi arvoisensa aloituksen ja tulin lopputulokseen että se on erittäin hankalaa. Lähtiessäni perjantai-iltapäivänä koulun jälkeen kohti Helsinkiä, en todellakaan tiennyt tulevani kotiin niin innoissani ja häkellyksissäni kuin tuolloin olin. Kukaan retkelle lähteneistä ei ollut vielä moottoritiellä varma siitä, mihin olimme osallistuneet tai mihin olimme menossa. 

Matkan olessa reilusti yli puolen välin selvisi, että olimme menossa katsomaan seminaariin nimeltä Reaktor Breakpoint ihkaoikeaa ihmiskyborgia Neil Harbissonia, jolla on kytketty kalloon eri taajuisia värinöitä aiheuttava antenni. Harbisson on värisokea, joten anturi havaitsee värit ja lähettää sen taajuista värinää jonka Harbisson tuntee päässään ja kehossaan.



Harbisson kertoi antennistaan, tämän asennusprojektista ja siitä miten hän tulkitsee eri värit. Hän muun muassa kertoi kuinka on maalannut kattonsa mustalla ja valkoisella jotta saa nukkua yönsä rauhassa, ja keittiönsä violetilla, sillä violetti pitää kuulemma epämiellyttävintä ääntä. Hänen kenkänsä olivat puheen aikan Adidaksen lenkkarit joissa koreili monia värejä, ja Harbisson korosti pitävänsä juuri niitä kenkiä, sillä ne kuulostivat niin mukavilta. Aika siistiä, eikö? Oli mahtavaa päästä seuraamaan jotain tuon kaltaista, eikä retki varmasti unohdu pitkään hetkeen. Retkestä erityisen iso kiitos opettajallemme Leenä Päres-Schulmanille ja hänen ystävälleen Elle Jaskarille että teitte näin siistin päivän mahdolliseksi!


Oikeassa kuvassa Elle Jaskari sekä Neil Harbisson.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen teksti, en itse käynyt tapahtumassa joten on mukava tietää siitä lisää.

    VastaaPoista